Један од првих пројеката у програму Хоризон2020 је добио Научни институт за прехрамбене технологије -“ФИНС”. Ради се о пројекту "Иновативни циклус развоја прехрамбених производа: Оквир за унапређење истраживачке изврсности - FOODstars", који је званично почео 1. децембра ове, а траје до 2018.године. Партнери на пројекту су ирски развојни институт у области хране и пољопривреде (Teagasc - Agriculture and Food Development Authority) и Универзитет у Болоњи, Италија. Координатор пројекта је др Милица Појић, научни сарадник ФИНС-а.
Европска унија у пројекат улаже милион еура. Циљ пројекта је да се ојачају истраживачки потенцијали и иновациони капацитет Научног института за прехрамбене технологије у Новом Саду (ФИНС), у блиској сарадњи са реномираним истраживачким институцијама из ЕУ, који ће стечено истраживачко знање ставити у функцију унапређења прехрамбене индустрије Србије.
УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ
Др Зорана Ђинђића 1
21102 Нови Сад, Србија
021 485 2020
[email protected]
Мапа сајта | Copyright © 1998-2022 Универзитет у Новом Саду. Сва права задржана. | webmaster: [email protected]