Назив патента: Технолошки поступак искоришћења карботационог муља из процеса производње шећера као катализатора у производњи биодизела
Матична институција: Научни институт за прехрамбене технологије
Научна област: биотехнологија
Број патента: RS 62365 B1
Аутор: др Звонко Њежић
Сарадници: Стаменковић О., Костић М., Ђаловић И., Митровић П., Вељковић В., Шимурина О., Илић Н.
Назив патента: Поступак за производњу сланог кекса од спелта пшенице са смањеним садржајем масноће
Матична институција: Научни институт за прехрамбене технологије
Научна област: биотехничке науке – прехрамбено инжењерство
Број патента: 56413
Аутор: др Оливера Шимурина
Сарадници: др Бојана Филипчев, др Марија Бодрожа Соларов
Назив патента: Поступак за производњу сланог кекса од спелта пшенице са смањеним садржајем масноће
Матична институција: Научни институт за прехрамбене технологије
Научна област: биотехничке науке – прехрамбено инжењерство
Број патента: 56413
Аутор: др Оливера Шимурина
Сарадници: др Бојана Филипчев, др Марија Бодрожа Соларов
Назив патента: Интегрална тестенина од спелте обогаћена сусамовим брашном
Матична институција: Научни институт за прехрамбене технологије
Научна област: биотехничке науке – прехрамбено инжењерство
Број патента: 59325
Аутор: др Јелена Филиповић
Сарадници: др Марија Бодрожа Соларов, др Владимир Филиповић, др Миленко Кошутић
Назив патента: Пециво од бесквасног лиснатог теста произведено од брашна спелте пшенице са смањеним садржајем масноће
Матична институција: Научни институт за прехрамбене технологије
Научна област: биотехничке науке – прехрамбено инжењерство
Број патента: 58697
Аутор: др Оливера Шимурина
Сарадници: др Бојана Филипчев, др Марија Бодрожа Соларов, др Јелена Круљ, др Рада Јевтић Мучибабић, др Звонко Њежић, др Јована Ђисалов, др Теа Брлек, др Јована Којић
Назив патента: Поступак производње хлеба од термички и хидротермички третираних брашна проса, сирка, ражи и овса, без додатка адитива и са повећаним садржајем природних влакана
Матична институција: Научни институт за прехрамбене технологије
Научна област: биотехничке науке – прехрамбено инжењерство
Број патента: 60328
Аутор: др Александра Торбица
Сарадници: др Јелена Томић, др Елизабет Јанић Хајнал
Назив патента: Безглутенско чајно пециво на бази екструдираног просеног брашна са додатком просеног брашна, са повећаним садржајем природних влакана
Матична институција: Научни институт за прехрамбене технологије
Научна област: биотехничке науке – прехрамбено инжењерство
Број патента: 60327
Аутор: др Александра Торбица
Сарадници: др Јелена Томић, др Елизабет Јанић Хајнал
Назив патента: Безглутенски тврди кекс на бази проса са додатком какао праха
Матична институција: Научни институт за прехрамбене технологије
Научна област: биотехничке науке – прехрамбено инжењерство
Број патента: 60332
Аутор: др Александра Торбица
Сарадници: др Јелена Томић, др Елизабет Јанић Хајнал, др Биљана Пајин, др Јована Петровић, др Ивана Лончаревић
Назив патента: Безглутенски тврди кекс на бази проса
Матична институција: Научни институт за прехрамбене технологије
Научна област: биотехничке науке – прехрамбено инжењерство
Број патента: 60331
Аутор: др Александра Торбица
Сарадници: др Јелена Томић, др Биљана Пајин, др Јована Петровић, др Ивана Лончаревић
УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ
Др Зорана Ђинђића 1
21102 Нови Сад, Србија
021 485 2020
[email protected]
Мапа сајта | Copyright © 1998-2022 Универзитет у Новом Саду. Сва права задржана. | webmaster: [email protected]