
Четврту годину за редом, у Макарској (Хрватска) је одржано међународно такмичење конобара, бармена, бариста и ресторана. Ове године такмичење Grand gourmet 2018 организовано је од 6. до 9. новембра 2018. године. На међународном такмичењу бармена у припремању аперитивних и дугих коктела, у организацији СКМЕР-а и Хрватског удружења бармена, Департман за географију, туризам и хотелијерство Природно-математичког факултета Универзитета у Новом Саду представљало је четворо студената који су освојили значајне награде.
Студенткиња Ана Недић представила је коктел Corolia, за који је освојила прво место за најбољи дуги коктел на такмичењу. Студент Никола Момчилов освојио је прву награду у категорији Finest call за аперитивни коктел Red Bullet. Друго место у истој категорији освојила је студенткиња Ана Балинд са својим коктелом Neoplantensis. Студенткиња Исидора Фаркаш освојила је треће место у категорији Long Drink Finest call са коктелом Danube Kiss. Такмичење бармена је оцењивано према критеријума Међународне асоцијације бармена (IBA).
Такође, у дисциплини такмичења ресторана студенти Мирко Миљановић и Владимир Јеж су беспрекорно припремили и услужили проширени мени од четири ганга. Освојили су прво место у генералном пласману за шта су награђени златном медаљом и плакетом укупног победника на такмичењу.
Тим студената предводили су наставници вештина Милорад Тодоровић и Горан Радивојевић. У обуци студената за такмичење велики допринос дала је и др Бојана Калењук.
УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ
Др Зорана Ђинђића 1
21102 Нови Сад, Србија
021 485 2020
[email protected]
Мапа сајта | Copyright © 1998-2022 Универзитет у Новом Саду. Сва права задржана. | webmaster: [email protected]